Perhoskoira

022396992_r
Perhoskoira
019284008_r
Perhoskoira
022257643_r
Perhoskoira
019918723_r
Perhoskoira

Yleisvaikutelma: Tyylikäs pieni pitkäkarvainen spanieli, joka on rakenteeltaan normaali ja sopusuhtainen. Kuono kohtuullisen pitkä ja kalloa lyhyempi. Olemus eloisa, viehkeä, mutta kuitenkin vahva. Ylväästi vapaintyylikkäin liikkein liikkuva. Runko hieman säkäkorkeuttaan pitempi. Pituus mitataan olkanivekärkeen. Korkeus = säkäkorkeus.

Riippukorvaista muunnosta kutsutaan phalèneksi.

Pystykorvaista muunnosta kutsutaan papilloniksi.

Näiden kahden muunnoksen risteytyksen seurauksena esiintyy usein puolipystyjä, kärjistään taittuneita korvia. Tämä korvien sekamuoto on paha virhe.

Purenta: Hampaat melko vahvat, tasaisessa rivissä. Normali leikkaava purenta.

Kaula: Keskimittainen. Niska hieman kaareva.

Eturaajat: Lapa ja olkavarsi ovat hyvin kehittyneet ja samanpituiset. Niiden välinen kulmaus on normaali ja ne ovat tiiviisti rungonmyötäiset. Raajat ovat suorat ja kevyt rakenteiset, mutta lujat. Koira ei saa vaikuttaa ilmavalta. Sivulta katsottuna välikämmen joustava.

Rinta: Leveä, melko syvä. Rinnan ympärysmitan kahden takimmaisen kylkiluun kohdalta tulee olla sama kuin säkäkorkeus. Kylkiluut ovat hyvin kaareutuneet.

Selkälinja: Ei liian lyhyt, köyry eikä notko, mutta se ei myöskään saa olla suora. Lanne vankka, hieman kaareva.

Väri: Kaikki värit ovat sallittuja, kunhan pohjaväri on valkoinen. Rungossa ja raajoissa valkoisen on oltava vallitseva väri. Päässä on toivottavaa valkoine väri siten, että se muodostaa piirron. Valkoinen merkki pään alaosassa on sallittu, mutta valkoinen väri päässä ei saa olla vallitsevana. Joka tapauksessa huulien, silmäluomien ja etenkin kirsuntulee olla pigmentoituneet.

Koko: Säkäkorkeus noin 28 cm.

Paino: Kaksi luokkaa:

1.Urokset ja nartut alle 2,5 kg

2.Urokset 2,5 - 4,5 kg

Nartut 2,5 - 5 kg

Vähimmäispaino 1,5 kg

Luonne

Yleensä perhoskoirat ovat avoimia ja ystävällisiä kokoperheen seurakoiria. Toki myös arkoja koiria löytyy mutta ne ovat harvinaisia ja johtuvat AINA ihmisen mokista (eli lellittelystä).

Lähde: [http://www.kemi.fi/papillonjaphalene/rotumaaritelma.html]

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti