Rhodesiankoira

022700661_r
Rhodesiankoira
022118502_r
Rhodesiankoira
019597193_r
Rhodesiankoira
021942155_r
Rhodesiankoira

Rhodesiankoira on afrikkalaissyntyinen metsästyskoira, joka on ainoa syntyperäinen eteläisen Afrikan rekisteröity koirarotu. Sen esi-isät ovat Kapmaasta, jossa ne risteytyivät varhaisten uudisasukkaiden koirien ja hottentottien puolikesyjen ridgellisten metsästyskoirien kanssa. Rhodesiankoirat olivat alunperin etenkin leijonan metsästyksessä suosittuja koiria, joita käytettiin kahden tai kolmen koiran ryhmissä leijonan jäljittämiseen ja pysäyttämiseen kunnes metsästäjä saapui paikalle. Sitä käytetään vieläkin eri puolilla maailmaa metsästyskoirana, mutta on nykypäivänä suosittu vahti- ja seurakoira.

Ulkonäkö

Erittäin voimakas ja lihaksikas koira, jonka ominaisin tunnusmerkki on selässä oleva vastakarvakuvio eli ridge. Sopusuhtainen ja tasapainoinen rakenne. Säkäkorkeus on uroksilla 63 - 69 cm ja nartuilla 61 - 66 cm. Rhoden karva on lyhyttä ja tiheää, sileää ja kiiltävää. Värityksenä vehnän väri vaaleasta punaiseen. Tumma kuono ja korvat sallitaan, samoin pienet valkoiset merkit rinnassa ja varpaissa.

Luonne ja käyttäytyminen

Rhodesiankoira on rohkea, peloton ja itsevarma. Se ei saa olla arka eikä aggressiivinen. Tyypillinen rhode on hyvin energinen, aktiivinen ja toimelias; kotioloissa aikuinen koira on rauhallinen ja usein jopa huomaamaton, mutta ulkona ja työssä energinen. Älykäs, voimakastahtoinen, mutta kuitenkin herkkä koira ei ole jokaiselle sopiva kaveri. Sen kouluttaminen vaatii kärsivällisyyttä ja oveluutta, rhode on hyvä yhteistyökumppani, ei nöyrä palvelija. Rhodella on taipumus vartioida reviiriään ja tarvittaessa puolustaa aluettaan ja laumaansa. Tyypillisesti se on vieraita kohtaan pidättyväinen.

Käyttö ja harrastukset

Rhodesiankoira on metsästäjä, vahti ja ystävä. Energinen ja liikunnallinen koira tarvitsee paljon tekemistä. Rhodejen kanssa harrastettuja lajeja ovat mm. toko, agility, rauniot, mejä (metsästysjäljestys), maasto- ja ratajuoksut (ei kilpailuoikeutta) sekä lasten pulkkavedot.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti