Saksanmetsästysterrieri

022646201_r
Saksanmetsästysterrieri
021209799_r
Saksanmetsästysterrieri
021703822_r
Saksanmetsästysterrieri
020255385_r
Saksanmetsästysterrieri

Historia

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen, ryhmä metsästäjiä tahtoi luoda rodun, joka olisi tarkoitettu pelkästään metsästyskäyttöön. Vuosien kasvatustyön jälkeen onnistuttiin vakiinnuttamaan rodunomainen ulkomuoto. Jalostuksessa painotettiin käyttöominaisuuksia ja kasvatettiin monipuolisia, hyvin riistaa haukkuvia ja vesityöskentelystä pitäviä metsästyskoiria, jotka olivat ehdottoman metsästysintoisia ja koulutettavissa. Saksanmetsästysterrierikerho perustettiin vuonna 1926.

Ulkonäkö

Saksanmetsästysterrieri on pienehkö, voimakaslihaksinen ja sopusuhtainen metsästyskoira. Säkäkorkeus 33 - 40 cm ja ihannepaino uroksilla 9 - 10 kg ja nartuilla 7,5 - 8,5 kg. Väriltään koira on musta, tummanruskea tai mustien ja harmaiden karvojen sekoitus. Punakeltaiset, selvästi rajatut ja puhdasväriset merkit kulmakarvoissa, kuonossa, rinnassa, raajoissa ja peräpeilissä. Kirsu on väriltään musta, pääväriltään ruskeilla koirilla myös ruskea. Kallo on litteä, otsapenger vähäinen. Silmät ovat pienet ja tummat ja sijaitsevat syvällä, tiiviit silmäluomet. Korvat V-muotoiset, korkealle kiinnittyneet taittokorvat ja häntä on sapelinmuotoinen. Koiralla on vahvat leuat ja virheetön leikkaava purenta. Huulet on tiiviit ja hyvin pigmentoituneet. Karvapeite on pinnanmyötäinen ja tiheä laadultaan kova karkeakarvainen tai karkea sileäkarvainen. Nahka on paksu, tiiviisti pinnanmyötäinen ja poimuton.

Luonne ja käyttö

Saksanmetsästysterrieri on luonteeltaan rohkea, kova ja kestävä. Käyttötarkoituksensa vuoksi sen tulee olla elinvoimainen ja kiihkeä. Koira omaa tyypillisen täysiverisen metsästyskoiran luonteenominaisuudet. Eikä sovi sen vuoksi pelkäksi seurakoiraksi, vaikka täyttääkin viran metsästysreissujensa lomassa. Tarpeen vaatiessa se puolustaa rohkeasti kotiaan ja ystäviään. Saksanmetsästysterrierillä on erittäin korkea kipukynnys. Vieraisiin koiriin se saattaa suhtautua pidättyväisesti. Kun saksanmetsästysterrieri suuttuu, se on periksi antamaton ja taistelee terrierin tulisella temperamentillaan vastustajan kokoa kunnioittamatta. Saksanmetsästysterrieri on monipuolinen metsästyskoira, joka soveltuu erityisesti luolametsästykseen sekä riistaa karkottavaksi koiraksi.

Hoito

Kotioloissa se on helppohoitoinen ja vaatimaton seuralainen. Saku sopii myös lapsiperheisiin ja on kyltymätön kapulan noutaja.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti