Samojedinkoira

021915690_r
Samojedinkoira
022479784_r
Samojedinkoira
020517836_r
Samojedinkoira
019158952_r
Samojedinkoira

Tällä lumivalkoisella, alun perin metsästykseen ja porojen paimennukseen käytetyllä rodulla on useita alkuperäisiä ominaisuuksia tallella. Samojedinkoira on poikkeuksellisen hyväluonteinen ja ystävällinen koira. Se nauttii ihmisten seurasta, tulee hyvin toimeen lasten kanssa, eikä ole aggressiivinen, vaikka onkin suhteellisen hyvä vahtikoira. Useimpien pystykorvarotujen tapaan voimakas ja energinen samojedinkoira tarvitsee kunnollista ja hyvää kasvatusta. Omistajan on varauduttava hoitamaan säännöllisesti koiran pitkää ja upeaa turkkia.

Historia

Kestävä ja sopeutuvainen samojedinkoira seurasi satoja vuosia samojediheimon mukana halki Aasian pohjoisimpien alueiden. Rotu esiteltiin Lännessä vasta vuonna 1889, jossa sen upea turkki herätti suurta ihastusta.

Rakenne

Tummat silmät ja valkoinen turkki muodostavat vastakohdan. Hyvin vankat takaraajat. Pienet korvat ovat kaukana toisistaan. Rintakehässä on runsaasti tilaa sydämelle ja keuhkoille. Aluskarva on lyhyttä ja pehmeää, tuuhea peitinkarva pitempää ja karkeampaa. Käpälät ovat soikeat ja joustavat.

Avaintiedot

Alkuperämaa: Venäjä

Rodun ikäarvio: Ikivanha/1600-luku

Alkuperäinen käyttö: Porojen paimennus, metsästys ja rekikoira

Nykyinen käyttö: Seurakoira

Todennäköinen elinaika: 12-vuotta

Muita nimityksiä: Samoyed, Samoyedskaya

Paino: 23-30kg

Korkeus: Ihanne 53 ja 57 cm.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti