Seeprapeippo

021300879_r
Seeprapeippo
019491242_r
Seeprapeippo
022044711_r
Seeprapeippo
019874986_r
Seeprapeippo

Seeprapeipot (Taeniopygia guttata) ovat Australiasta kotoisin olevia vilkkaita, pieniä kirkasvärisiä loistopeippoja ja hyvin yleisiä häkkilintuja myös Suomessa. Ne ovat n.12 cm pitkiä. Seeprapeippojen ääntely on pääsääntöisesti yksinkertaista töötäilyä, koiraat laulavat myös hieman pientä rullaavaa säettä.

Vaikka seeprapeipot ovat pieniä lintuja, ne tarvitsevat suhteelisen suuren häkin. Häkin pituus ja leveys ovat korkeutta tärkeämpiä. Yhdelle parille riittää n. 80 x 50 x 50 kokoinen häkki. Häkki tulee siivota vähintään kerran viikossa.

Seeprapeippojen ruokinta tulisi olla monipuolista. Yleisravinto on erilaiset peippojen siemensekoitukset, mutta niille tulisi antaa päivittäin myös tuoreruokaa, esim. kurkkua ja salaattia. Ne tarvitevat myös ruuansulatushiekkaa sekä voimaruokaa. Voimaruokaa voi korvata hienonnettu kananmunan keltuainen sekä valkuainen. Syömättä jäänyt tuoreruoka tulee poistaa päivittäin.

Seeprapeipot lisääntyvät yleensä hienosti myös vankeudessa. Ne voivat munia läpi vuoden, mutta pesimistä tulee rajoittaa, jottei naaras rasitu liikaa. Onnistuneen pesinnän tuloksena on yleensä 4-6 valkeaa munaa, mutta munia voi olla myös enemmän. Munat kuoriutuvat n. 2 viikon hautomisen jälkeen. Vielä toiset kaksi viikkoa tästä ja poikaset tulevat ulos pesästä.

Laji
Intro_bird
Mainos
Logo-labyrintti