Serra de airesinpaimenkoira

022387736_r
Serra de airesinpaimenkoira
018870449_r
Serra de airesinpaimenkoira
022416820_r
Serra de airesinpaimenkoira
022106874_r
Serra de airesinpaimenkoira

Serra de airesinpaimenkoria on keskikokoinen Portuglalista kotoisin oleva koira, ja kuuluu FCI 1 ryhmään. Se muistuttaa paljon Katalonian- ja Pyreneittenpaimenkoiraa.

Ulkonäkö

Serra de aires uroksen säkä on n. 45-55cm, ja nartun n. 42-52cm ja se painaa n. 2-18kg. Kaunis pitkä, sileä ja laineikas turkki ilman pohjavillaa. Karva vaatii säännöllisen harjauksen, ja pesun voi suorittaa vain tarvittaessa eli n. kerran vuodessa. Serrojen väreinä on keltainen, kastanjanruskea, harmaa, kellanruskea ja sudenharmaa, jossa on erilaisia vivahteita, sekä musta jossa voi olla punaruskeita merkkejä ja mustan seassa voi olla valkoisia karvoja, ei kuitenkaan koskaan valkoisia laikkuja pientä rintatäplää lukuun ottamatta. Serroja on todella monen värisiä, ja karvakin on erilaatuista.*

Luonne

Rotu on poikkeuksellisen älykäs ja eloisa, huomattavan sitkeä, harkitseva ja nopea oppimaan. Rodun synnyinalueilla sitä kutsutiin "apinakoiraksi" sen eleiden ja ilmeen takia, jotka muistuttavat apinaa. Serra on todella nopea oppimaan, joten siitä saa hyvän kaverin vaikka agilityyn. Vieraita kohtaan se on varautunut, mutta ei missään nimessä agressiivinen.

Historia

Serra de airesinpaimenkoira on mahdollisesti yksi pyreneittenpaimenkoiran muunnos, joka saatiin aikaan risteyttämällä rotuun Briardia. Serroja käytettiin paimentamisessa ja vahtikoirana, Serra de airesinpaimenkoiran kykyä pitää laumat laitumilla ja palauttaa karkulaiset ja eksyneet takaisin laumaan pidetään suuressa arvossa.

Lähteet: Wikipedia, Hauva.com rotumääritelmät

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti