Shih Tzu

022628295_r
Shih Tzu
021722403_r
Shih Tzu
022253663_r
Shih Tzu
021629935_r
Shih Tzu

Shih tzu on pienikokoinen, pitkäturkkinen seurakoira ja suosittu näyttelykoira. Värivaihtoehtoja on useita. Shih tzua on hyvä pestä ja harjata säännöllisesti. Karvapeite on pitkä ja tiheä, muttei takkuinen. Shih tzun turkin voi myös leikata lyhyeksi, jolloin se on erittäin helppohoitoinen.

Historia

Shih tzu on kiinaa ja tarkoittaa leijonaa. Rotu on peräisin keisarillisen ajan Kiinasta. Rodun esi-isät olivat todennäköisesti Tiibetin buddhalaisluostareista Kiinan keisarille lahjoittettuja "pyhiä leijonakoiria". Niitä risteytettiin Kiinassa lhasa apson ja kiinanpalatsikoiran kanssa. Muutama yksilö vietiin Kiinan vallankumouksen jälkeen länteen, jossa rotua kehitettiin edelleen. 1930-luvun alkupuolella ensimmäiset shih tzut tuotiin Eurooppaan.

Yleisvaikutelma

Shih tzu on pieni, vahva ja runsasturkkinen koira, jolla on ylväs ryhti ja olemus. Se on matalaraajainen ja korkeuttaan pidempi. Upea ylälinja muodostuu pään ja hännän tasapainosta, matalasta olemuksesta ja leveistä kasvoista.

Avaintiedot

Alkuperämaa Kiina

 

Rodun syntyaika

Alkuperäinen käyttö temppelivahti Nykyinen käyttö seurakoira Muita nimityksiä FCI-luokitus ryhmä 9 Paino 4,5-8,1 kg Säkäkorkeus korkeintaan 26,7 cm Väritys kaikki värit sallittuja

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti