Siamilainen

019440480_r
Siamilainen
020194826_r
Siamilainen
020211806_r
Siamilainen
017245512_r
Siamilainen

Historia

Siamilainen oli Siamin (nyk. Thaimaa) legendaarinen kuninkaallinen kissa, joka asui kuninkaan palatsissa. Kissojen on jopa sanottu vartioineen palatsia hypäten muureilta tunkeilijoiden kimppuun. Siamilainen oli myös hyvin suosittu temppelikissana. Rodun thainkielinen nimi on "Wichien Maat."

Luonne

Siamilaisella on voimakas temperamentti, joten se saattaa olla mustasukkainen ja vaativainen lemmikki. Se kaipaa jatkuvasti huomiota vilkkaan luonteensa vuoksi. Siamilainen on erittäin älykäs kissa, ja tämä yhdistettynä räiskyvään luonteeseen tekee siitä joskus vaikean käsitellä. Siamilainen kiintyy hyvin voimakkaasti yhteen ihmiseen, ja tulee hyvin mustasukkaiseksi jos tämä osoittaa huomiota muille eläimille tai ihmisille. Rodulle on ominaista inhota yksinjäämistä, ja siamilaisen herkkä luonne altistaa sen lisäksi mielialanvaihteluille. Tämä piirre tekee siamilaisen käyttäytymisestä vaikeasti ennakoitavaa. Siamilaisella on hyvin kehittynyt ilmaisutaito moniin muihin kissoihin nähden, ja sen kieleen kuuluukin moninaisia ääniä, tilanteesta riippuen. Siamilaisella on kova ääni ja se myös käyttää sitä usein. Siamilainen on älynsä puolesta helppo koulutettava, ja sen saa myös helposti totutettua kulkemaan valjaissa. Rodun keskimääräinen elinikä on 15 vuotta. Luonteeltaan siamilaiset ovat vilkkaita - ne haluavat olla mukana kaikissa kodin puuhissa ja mieluiten tietysti kaiken keskipisteenä.

Värit ja Rakenne

Siamilainen on naamiokissa, eli sen pohjaväri on aina valkoinen, vanhemmiten rusehtava, ja kissan ääriosat (jalat, häntä, kasvot, korvat) ovat muun väriset, aina tummemmat kuin vartalo. Siamilaisen perusväreihin kuuluvat: Ruskea, Suklaa, Sininen ja Lila. Muita hyväksyttyjä värejä / kuvioita ovat mm. Tabbynaamiot, Kilpikonnanaamiot, Kilpikonnatabbynaamiot, Punainen ja Creme sekä uusina väreinä Kaneli ja Beige sekä näiden kilpikonna muunnokset. Siamilaisen värigeeni on herkkä lämpötilanvaihteluille, siten että mitä matalampi lämpötila niin sitä enemmän pigmenttiä. Siamilaisen väri onkin sitä tummempi mitä kylmemmässä ilmastossa se asuu. Siamilaisen silmät ovat kuitenkin aina syvän safiirinsiniset. Rakenteeltaan siamilainen äärimmäisen elegantti, hento, keskikokoinen kissa. Rodulle on ominaista pitkät "hämähäkkimäiset" jalat, ohut häntä ja isohkot korvat. Siamilaisella on lisäksi pitkä kapea kiilamainen pää, vinot itämaiset silmät ja piiskamainen häntä. Kissan turkki on lyhyt, ohut ja silkinpehmeä.

Laji
Intro_cat
Mainos
Logo-labyrintti