Siperiankissa

021166571_r
Siperiankissa
021959337_r
Siperiankissa
021423567_r
Siperiankissa
021254108_r
Siperiankissa

Siperiankissan alkuperä

Siperiankissa on lähtoisin Transkaukasiasta, josta se levisi kauppiaiden mukana Siperiaan ja kaikkialle Venäjälle oletettavasti 1600-luvulla. Siperiankissa on Venäjällä kansalliskissarotu. 1980 -luvun venäläiset kissankasvattajat valitsivat kantakissajoukon, josta järjestelmällisen kasvatustyön avulla tehtiin vastike norjalaiselle metsäkissalle ja amerikkalaisten maine coon -kissalle.Siperiankissa muistuttaakin näitä rotuja.Ensimmäinen siperiankissa tuli Suomeen 1992 ja serttioikeudet Fifen kissanäyttelyissä se sai 1998.

Siperiankissan ulkonäkö ja luonne

Ulkonäöltään siperiankissa on puolipitkäkarvainen, talvisin turkkiin kuuluu kaulus ja polvihousut. Turkin väreinä ovat hyväksytyt kaikki värit paitsi suklaa, kaneli, lila ja beige. Siperiankissanaaras painaa noin 3,5 – 4,5 kg ja uros 5 – 8kg. Olemukseltaan siperiankissa on lihaksikas ja pyöreä.Vartalon muoto on sopusuhtainen ja se muodostaa tassujen kanssa suorakulmion.Silmät ovat hieman vinoasentoiset ja kaikki värit ovat sallittuja. Korvat ovat keskikokoiset ja pyöristyneet, niissä voi olla tupsut. Pää on pyöreä, samoin otsa on lievästi pyöristynyt. Häntä on keskipitkä ja paksun tiheän karvan peittämä.

Siperiankissan suosio mukavana ja helppona lemmikkinä on nopeassa kasvussa.Luonteeltaan siperiankissa on leikkisä, seurallinen ja rakastaa läheisyyttä. Se on sosiaalinen ja tulee toimeen muiden lemmikkien kanssa. Siperiankissa tarvitsee seuraa, eikä yleensä viihdy pitkiä aikoja yksin.Se ulkoilee mielellään valjaissa ja oppivaisena kissana sille voi opettaa muutakin mukavaa.

Siperiankissa on suhteellisen helppohoitoinen. Turkki pysyy hyvänä viikoittaisella harjaamisella. Siperiankissan turkin pitäisi olla karkea, eikä takkuuntua helposti. Keväällä siperiankissa pudottaa paksun aluskarvansa ja silloin harjaaminen auttaa pitämään turkin ja ympäristön siistinä.

Siperiankissan hankkiminen

Siperiankissa sopii suomalaiselle luonteelle ja suomalaiseen ympäristöön. Usein yhden siperiankissan hankkinut huomaa niitä kohta olevan useampiakin. Kaikki puolipitkäkarvaiset kissat eivät ole siperiankissoja. Aidolla siperiankissalla on aina rekisterikirja. Siperiankissakasvattajalta hankittu siperiankissa on rokotettu ja madotettu ja sen vanhempien terveydestä on huolehdittu rokotuksin ja verikokein, usein on tehty muitakin terveystutkimuksia. Ostaja saa aina rekisterikirjan mukaansa pentua hakiessaan ja todistuksen pennun rokotuksista ja vanhempien tutkimuksista.

Tietoa Suomen siperiankissakasvattajista, myytävistä pennuista ja pentueista:

[www.siperiankissat.net], [www.siperiankissa.fi], [www.finsib.net],

Laji
Intro_cat
Mainos
Logo-labyrintti