Snautseri

019045191_r
Snautseri
021533510_r
Snautseri
022220645_r
Snautseri
018907784_r
Snautseri

Rodun alkuperäismaa on Saksa. Snautseri on keskikokoinen, vankka ja toivottava karvanlaatu on karkea värityksellä musta tai pippuri&suola. Luonteeltaan vilkas, älykäs, helppo opettaa motivoinnilla, itsepäinen, oman arvonsa tunteva, leikkisä, kiintyy voimakkaasti isäntäänsä, lapsirakkakas ja vahtii mielellään ja tarkasti omaa reviiriä. Snautsereille voi olla myös tyypillistä pieni pidättyvyys vieraita kohtaan, mutta se ei ole yleensä arkuutta. Poikkeuksiakin on suuntaan tai toiseen.

Snautserilla on PK-kilpailu oikeudet ja se vaatii aktiviteettia, koulutusta ja selvän lauman johtajan ettei "mopo karkaa käsistä". Snautseri on energinen, sitkeä ja aina valmis työskentelijä vaativissakin olosuhteissa. Snautseri on suhteellisen terve rotu, mutta kummallakin värillä esiintyy esim. silmäsairuaksia ja mustilla kynsien irtoamista.

Snautserin karva koostuu tiheästä pohjavillasta ja karkeasta peitinkarvasta, tämä on ihanne. Snautsereilla voi myös esiintyä pehmeää peitinkarvaa ja erittäin runsasta tai heikkoa pohjavillaa. Karva pitää nyppiä pari kertaa vuodessa, lisäksi karvaa siistitään tarvittaessa trimmaukoneella, jolla ajellaan päänsivut, kaula ja ns. "peräpeili". Saksilla siistitään korvanreunat, tassut, mahanalus- ja jalkakarvat. Kun karva on karkeaa, nyppiminen ei vie paljon aikaa ja usein karkea karva katkeilee itsekseen. Se ettei snautseriperheen lattialla ole karvoja ei aina pidä paikkansa, mutta vähemmän sitä irtoaa kuin useista muista roduista.

Tänä päivänä snautsereita kilpaillaan mm. Pk-kokeissa, tokossa, agilityssä. Snautseri on monipuolinen harrastuskoira, rajana on vain omistajan aktiviteetti. Ehkä jonkin verran pitää paikkansa, että värimuunnosten välillä on luonne-eroja. Näyttelyssä mustat ja p&s arvostellaan erikseen.

Laatija Tuula Lalli

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti