Sokeriorava

018927637_r
Sokeriorava
022688246_r
Sokeriorava
022423784_r
Sokeriorava
022367213_r
Sokeriorava

Sokeriorava (Petaurus breviceps)

Sokeriorava on laji pussiliito-oravien heimossa. Lajia tavataan Australiassa, Uudessa-Guineassa, Tasmaniassa sekä Bismarckinsaarilla.

Jo nimikin kertoo, että tämä eläin on perso makealle. Sokerioravat syövät tuoreita hedelmiä, hunajaa, jauhomatoja ja sirkkoja.

Väritys on yleensä harmaa. Mahan puolella on mustan ja kerman värisiä laikkuja. Sokerioravilla on suuret silmät. Häntineen ne ovat noin 24-30cm pituisia ja paino on reilun 100 grammaa.

Kuten liito-oravat, myös sokerioravat käyttävät häntää peräsimenä ja ne pystyvät liitämään jopa 50 metriä.

Pussiliito-oravat eli sokerioravat torkuskelevat päivällä ja villiintyvät iltasella.

Vaikka hellyttävän pörröinen eläin on pikkuriikkinen, tarvitsee se sitäkin enemmän huomiota omistajaltaan. Sokerioravat ovat hyvin uteliaita ja seurallisia.

Sokerioravilla on muutamia erikoisia äännähdyksiä, kuten äänekäs, liki kissamainen sähinä ja toinen, joka kuulostaa aivan pienen koiran haukunnalta.

Sokerioravat lisääntyvät aivan kuten kengurut. Poikanen tulee hyvin kehittymättömänä mahasta pihalle. Silloin se on riisijyvän kokoinen. Emo nuolee reitin vatsakarvoihinsa mitä myöten poikanen kiipeää pussiin ja kehittyy siellä 75 vuorokautta. Nämä ovat pussieläimiä, eivät jyrsijöitä.

Laji
Intro_other
Mainos
Logo-labyrintti