Suomalainen puoliverinen

019710704_r
Suomalainen puoliverinen
015990686_r
Suomalainen puoliverinen
022027278_r
Suomalainen puoliverinen
021249536_r
Suomalainen puoliverinen

FWB-hevonen (Finnish Warmblood) eli suomenpuoliverinen on Suomessa jalostettava puoliverinen ratsuhevosrotu. FWB-hevonen on Suomessa syntynyt ratsuhevonen, jonka emä on kantakirjattu, kantakirjauskelpoinen, esikantakirjattu tai esikantakirjauskelpoinen ja isä Suomen Hippos ry:n jalostukseen hyväksymä.

Suomenpuoliverinen polveutuu muista eurooppalaisista puoliveriroduista ja täysiverisistä. Rodun kehittäminen alkoi vuonna 1926, kun ryhdyttiin jalostamaan suomalaista lämminveristä ratsuhevosta sekä armeijan että hevosurheilun käyttöön. Suomen armeija luopui hevosista lopullisesti 1980-luvulla, ja suomenpuoliverisen jalostus keskittyi urheilukäyttöön.

FWB-hevosen ihanteellinen säkäkorkeus on 158–172 cm. Kaikki värit ovat sallittuja, joskin yleisimpiä ovat ruunikko, rautias, musta ja kimo. Tavoitteena on hyvärakenteinen urheiluhevonen.

FWB-hevosella tulee olla pitkä kaula, vahva selkä ja kevyt ja sopusuhtainen rakenne. Liikkeiden tulisi olla energiset, tarmokkaat, tahdikkaat, kevyet ja lennokkaat. Hevosen tulee kantaa itsensä ryhdikkäästi ja tasapainoisesti. FWB-hevosen toivotaan olevan luonteeltaan varovainen mutta rohkea ja hyppäävän mielellään. Sen tulee myös olla helposti käsiteltävä ja luotettava sekä monipuolisesti lahjakas. Perinnöllisiä vikoja ja sairauksia vältetään jalostuksessa.

Laji
Intro_horse
Mainos
Logo-labyrintti