Suomenajokoira

019558912_r
Suomenajokoira
016668015_r
Suomenajokoira
022295759_r
Suomenajokoira
020444056_r
Suomenajokoira

Ulkonäkö

Kolmivärinen. Musta mantteli, punaruskeaa väriä päässä, rungon alaosassa, lavoissa, reisissä ja muuallakin raajoissa. Valkoista väriä päässä, kaulassa, rinnassa, raajojen alaosassa ja hännän päässä. Pää on pitkänomainen, kallon ja kuonon ylälinjat ovat samansuuntaiset, välissä vähäninen, mutta selkeä otsapenger. Koirassa ei ole ylimääräistä roikkuvaa nahkaa, koira on lihaksikas, voimakas mutta ei raskasrakenteinen. Korvat ovat riippuvat. Selkä on suora, lantio on hyvin kehittynyt ja voimakas, häntä on riippuva tai korkeintaan selkälinjan tasalle kohoava. Käpälät ovat tiiviit ja hieman soikeat. Säkäkorkeus on uroksilla 55-61cm, nartuilla 52-56cm.

Luonne

Rotu on ihmisystävällinen, rauhallinen ja tarmokas. Vihaisuutta pidetään virheenä, eikä sitä juuri esiinny. Rodulla on hyvin voimakas metsästysvietti. Suomenajokoiraa ei voi pitää erityisen uskollisena koirana. Tarvitaan lämmintä ohuesta karvapeitteestä johtuen.

Käyttötarkoitus

Suomenajokoiraa käytetään ketun ja jäniksen ajometsästykseen. Se on hyvin metsästysintoinen vaikeissakin olosuhteissa, ajaa riistaa kuuluvasti haukkuen. Koira voi ajaa myös muita eläimiä, kuten sutta, supikoiraa, ilvestä ja jopa kissaa.Joka on yleisin kiellettyä ajokoiralta! Jotkut yksilöt saattavat jopa haukkua riistaa kuten pystykorvat tai toimia noutajina, mutta tämä ei ole rodun pääasiallinen käyttötarkoitus eivätkä kaikki rodun edustajat moiseen pysty. Suomenajokoiraa voidaan kuitenkin pitää hyvin monipuolisena metsästyskoirana. Rodun metsästysvietti on hyvin vahva, jonka vuoksi sitä ei voi ottaa vain kotikoiraksi, vaikka luonteensa puolesta soveltuisikin siihen .Suomenajokoira on Suomen puhtain käyttökoirarotu.

Lähde: wikipedia.org

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti