Tanskalais-ruotsalainen pihakoira

019288916_r
Tanskalais-ruotsalainen pih...
022436041_r
Tanskalais-ruotsalainen pih...
019850724_r
Tanskalais-ruotsalainen pih...
020491982_r
Tanskalais-ruotsalainen pih...

Tanskalais-ruotsalainen pihakoira on lähtöisin Tanskasta ja Etelä-Ruotsista, joissa ne toimivat maatiloilla apureina tuholaistorjunnassa. Niiden tehtävä oli pitää pihapiiri puhtaana pikkujyrsijöistä ja ketut poissa kanaloista, hälyttää vieraista ja toimia perheen lasten seurana.

Ulkonäkö ja turkinhoito

Pihakoira on laikukas, pienikokoinen ja tiivisrakenteinen koira, jolla on joko vähintään korvan puolesta välistä eteenpäin taittuneet tai ruusukorvat. Vaatimattoman näköinen peruskoira, jonka säkäkorkeus on alle 40 cm; vaihdellen 30 cm:istä 39 cm:iin. Ihannekorkeus on uroksilla 34 - 37 cm ja nartuilla 32 - 35 cm. Pihakoira on kirjava, pohjavärinä on vallitseva valkoinen, jossa on yksi- tai monivärisiä läiskiä eri yhdistelminä. Karva on lyhyttä, kovaa, sileää ja rungonmyötäistä, eikä vaadi juurikaan hoitoa. Irtokarvojen poistaminen sualla on suositeltavaa.

Luonne ja käyttäytyminen

Pihakoira on valpas, iloinen, toimelias ja ystävällinen. Nopea oppimaan ja yhteistyökykyinen. Eloisa koira rakastaa osallistua perheen puuhiin. Pihakoira on hälyttävä vahti, joka siis yleensä ilmoittaa tulijoista äänellään. Rotu on melko luonteikas, tämä ilmenee monella tavalla yksilöstä riippuen. Osa pihakoirista on kärsimättömiä ja jopa yli-innokkaitakin, lisäksi rodulta löytyy oveluutta ja se osaa kyllä vedättää omistajaansa tilaisuuden tullen.

Käyttö ja harrastukset

Pihakoira on nykyisin lähinnä seurakoira. Sille sopivia harrastuksia ovat näyttelyiden ohella mm. agility, toko, rauniot, jälki, flyball, koiratanssi...

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti