Valkoinenpaimenkoira

021699180_r
Valkoinenpaimenkoira
020222656_r
Valkoinenpaimenkoira
022036188_r
Valkoinenpaimenkoira
022422975_r
Valkoinenpaimenkoira

Historia:

Valkoisenpaimenkoiran historia kulkee käsikädessä saksanpaimenkoiran historian kanssa. Vuonna 1966 syntynyttä Lobo nimistä valkoista saksanpaimenkoiraa pidetään valkoisenpaimenkoiran kantaisänä. Kun vuonna 1933 valkoinen väri tuli hylkääväksi virheeksi sakanpaimenkoirien keskuudessa, alettiin valkoisia saksanpaimenkoiria kasvattamaan erillään "värillisistä" saksanpaimenkoirista. Valkoiset saksanpaimenkoirat hävisivät Euroopasta lähes kokonaan. Tällöin Amerikassa ja Kanadassa ylläpidettiin valkoisten saksanpaimenkoirien kantaa. 1970-luvun lopulla Valkoisen saksanpaimenkoira rantautuivat uudellen eurooppaan. Vuoden 1991 jälkeen valkoiset saksanpaimenkoirat alettiin rekisteröimään Sveitsissä uutena rotuna, valkoisenapaimenkoirana. FCI hyväksyi valkoisenpaimenkoira omaksi roduksen 18.12.2002. Suomessa valkoisetpaimenkoirat hyväksyttiin omakseen rodukseen vuonna 2003.

Ulkonäkö ja luonne:

Perhe- ja seurakoiramainen työkoira. Valkoinenpaimenkoira on eloisa ja valpas rotu. Se soveltuu aktiiviselle ihmiselle, jolla on aikaa paneutua koiraansa. Ulkonäöltään hyvin yhdistettävissä saksanpaimenkoiraan, mutta sen ei pidä antaa hämätä. Valkoinenpaimenkoira on saksanpaimenkoiran tavoin reipas, oppivainen ja palveluhaluinen työkoira, mutta jalostuksen tuloksena siltä on hävinnyt suuri kourallinen sakanpaimenkoiran "kovuutta" ja suojeluviettiä. Tästä johtuen valkoinenpaimenkoira soveltuu hyvin jäljestykseen, raunioille, hakuun yms. mutta suojeluun hyvin harva yksilö. Valkoisiapaimenkoiria näkee myös agilitykentillä, ihan tositoimissa.

Ulkonäöltään valkoinenpaimenkoira on niin kuin jo maitittiin, hyvin samantapainen kuin saksanpaimenkoira. Tosin enemmän suorakaiteenmuotoinen ja aina valkoinen. Karvanpituuksia on kolmeaerinlaista; pitkä-, puolipitkä, ja lyhytkarvaista. Vaikka valkoisenpaimenkoiran kuuluu olla valkoinen, on silti albinismi hylkäävävirhe. Silmien, kirsun, huulien ja anturoiden väritys on musta.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti