Villakoira

020559904_r
Villakoira
022015889_r
Villakoira
022600374_r
Villakoira
018011896_r
Villakoira

Faktat

Alkuperämaa: Saksa tai Ranska Alkuperäinen käyttö: Lintukoira Nykyinen käyttö: Seurakoira Muita nimityksiä: Puudeli,villis

Värit: Musta, Valkoinen,Harmaa,Ruskea ja Aprikoosi

Luonteeltaan villakoira on vilkas ja iloinen sekö helposti koulutettava ja se rakastaa olla aina huomion keskipisteenä. Seurakoirana villakoira on myös ihmisläheinen sekä seurallinen. Näyttelyissä villakoirat menestyvät hyvin, ulkonäkönsä ja tempperamenttisuutensa voimalla. Lisäksi villakoira on myös erinomainen harrastuskoira ja lenkkeilykaveri ! :)

Villakoiran hoito Jokainen koira tarvitsee säännöllistä hoitoa, niin myös villakoira ! Säännöllisesti on ajettava konella koiran naama, tassut, vatsanalunen ja hännän juuri. Korvat pitää nyppiä, koska karvaa kasvaa myös korvakäytäviin ja voi aiheuttaa mm. korvatulehduksia. Jos et itse kykene hoitamaan villakoiran turkkia, sen voi tehdä myös ammattilainen (= trimmaaja), mutta se maksaa. Lisäksi villakoiraa kannattaa pestä n. kerran viikossa ja harjata karstalla/kammalla turkki takuttomaksi + föönätä. Muuten turkki huopaantuu ja iho helposti tulehtuu, josta seuraa lääkärireissu. Hyvin hoidettu koira on omistajan silmänilo ! :)

Villakoiran leikkausmallit FCI:n hyväksymät neljä virallista näyttelyleikkausmallia: moderni leikkaus, mannermainen leijonaleikkaus, skandinaavinen pentuleikkaus ja englantilainen leijonaleikkaus.

Villakoiran koot Villakoiraa on neljää eri kokoa, mutta huom. koskaan ei voi ennustaa kuinka suureksi koira kasvaa,sillä jokainen koira on yksilö.

1. Isovillakoira Yli 45 cm 60 cm:iin asti, johon sallitaan 2 cm lisäys. Isovillakoiran tulee olla keskikokoisen koiran suurennettu kopio ja sillä tulee olla samat erityispiirteet.

2. Keskikokoinen villakoira Yli 35 cm 45 cm:iin asti

3. Kääpiövillakoira Yli 28 cm 35 cm:iin asti. Kääpiövillakoiran tulee muistuttaa kokonaisuudessaan keskikokoista villakoiraa pienessä koossa. Sillä tulee olla mahdollisimman samat mittasuhteet, eikä se saa olla ulkomuodoltaan millään tavalla kääpiökoiramainen.

4. Toyvillakoira Korkeintaan 28 cm (ihannekoon ollessa 25 cm). Toyvillakoiran tulee säilyttää kokonaisuudessaan vaikutelma kääpiövillakoirasta ja sillä on oltava samat rotumääritelmän mukaiset mittasuhteet. Minkäänlaista kääpiömäisyyttä ei saa esiintyä, lukuun ottamatta niskakyhmyä, joka voi olla vähemmän korostunut.

Harrastukset Villakoiran harrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Sen kanssa voi harrastaa esim: Canicrossia,Tokoa, Agia, Näyttelyitä, Koiratanssia, Vesipelastusta, Fluballia yms.

Sairaudet PRA, Progressive Retinal Atrophy (etenevä verkkokalvon surkastuminen) RD (verkkokalvon vajaakehitys) HC (harmaakaihi) Patellar luxation (Polvilumpion sijoiltaan meno) Epilepsia Lonkkaniveldysplasia SA-ihosairaus Addisonin tauti Lähteet

Suomen Villakoirakerho Suomen Kennelliitto Kennel Trucker's Poodlevision.webs.com

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti