Volpino italiano

022358053_r
Volpino italiano
021861758_r
Volpino italiano
021012083_r
Volpino italiano
019708103_r
Volpino italiano

Volpino italiano on Italiasta kotoisin oleva, pieni pystykorva. Vanha rotu, joka polveutuu jo pronssikaudella Euroopan keskiosissa esiintyneistä eurooppalaisista pystykorvista. Volpino italianon esi-isät ovat samat kuin saksanpystykorvilla ja on siis näille sukua. Se on ollut niin aateliston palatseissa suosittu seurakoira kuin myös rahvaan hökkeleissä arvostettu vahti ja Toscanan ja Latiumin maakunnissa ajurien väsymätön ja valpas seuralainen, jonka tehtävä oli ilmaista äänekkäästi tiellä vastaan tulevat. Vaikka rotu on vanha, on se silti harvinainen kaikkialla maailmassa.

Ulkonäkö ja turkinhoito

Tasapainoisen ja tiiviin rakenteen omaava, pienikokoinen pystykorva, jonka ihannesäkäkorkeus on uroksella 27 - 30 cm ja nartulla 25 - 28 cm. Volpinolla on tummat, eloisat silmät ja älykäs ilme. Hyväksytyt värit ovat valkoinen ja punainen, myös shampanjan-väri on sallittu, joskaan ei toivottu. Karva on pystyä, tiheää, karheaa ja suoraa sekä pitkää kaikkialla muualla paitsi pään etuosassa, kuonossa ja raajojen alaosissa. Turkki on melko helppohoitoinen, karva on sen laatuista että kastuessaankin se on hetken ravistelun jälkeen kuiva. Säännöllinen harjaus takuttomaksi ja pesu tarpeen vaatiessa riittävät hoidoksi.

Luonne ja käyttäytyminen

Tyypillinen seurakoira; eloisa, iloinen, leikkisä ja seurallinen. Kiintyy vahvasti omaan perheeseensä ja on varsin reviiritietoinen koira. Hälyttää kaikki reviirilleen tulevat vieraat. Vilkas ja reipas koira rakastaa ulkoilua ja toimintaa. Avoin ja oppivainen luonne tekevät siitä mukavan seuralaisen, joka soveltuu monenlaisen ihmisen kumppaniksi ja monenlaisiin ympäristöihin. Se on niin lasten leikkikaveri kuin vanhusten päivien piristäjä, niin kaupunkioloihin kuin maaseudullekin sopiva koira.

Käyttö ja harrastukset

Volpino on monipuolinen, se on niin seuralainen, lasten leikkikaveri, aktiivinen lenkkikaveri, hälyttävä kodin vahti, näyttelykoira kuin myös harrastuskoira vaikkapa agilityyn ja tokoon, miksei myös vaikkapa koiratanssiin ja flyballiin.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti