Walesinspringerspanieli

019883323_r
Walesinspringerspanieli
019661163_r
Walesinspringerspanieli
020623169_r
Walesinspringerspanieli
019351546_r
Walesinspringerspanieli

KÄYTTÖTARKOITUS

Ylösajava koira.

YLEISVAIKUTELMA

Sopusuhtainen ja tiivisrakenteinen, ei korkearaajainen; rakenteeltaan hyvin kestävä ja rankkaan työskentelyyn soveltuva. Nopea ja aktiivinen liikkuja, jonka liikkeissä on tehoa ja työntövoimaa.

KÄYTTÄYTYMINEN / LUONNE

Hyvin vanha, oma, puhdas rotunsa. Vahva iloinen ja hyvin toimelias; ystävällinen, ei aggressiivinen eikä hermostunut.

TERVEYS

Walesinspringerspanieli on suhteellisen terve ja pitkäikäinen koira. Rodussa esiintyy perinnöllisiä ja muita sairauksia, mutta niistä ei ole syntynyt suurempaa ongelmaa. Pentujen rekisteröinnin ehtona on vanhempien silmä- ja lonkkatutkimukset.

Lonkkanivelen dysplasiaa sairastavien walesinspringerspanielien osuus on tällä hetkellä noin 30% kuvatuista yksilöistä. Näistä koirista suurin osa luokitellaan lievimpään C-luokkaan, vakavampien D- ja E-asteiden esiintyminen on selvästi vähäisempää.

ULKONÄKÖ

Karva on suoraa tai sileää, silkkistä ja tiheää, ei koskaan karkeaa eikä laineikasta. Kihara karvapeite ei ole lainkaan toivottavaa. Eturaajat ja takaraajat kintereiden yläpuolelta ovat kohtalaisen hapsuiset, korvat ja häntä hieman hapsuiset. Turkki on väriltään aina punavalkoinen.

Urosten säkä on 48 cm ja naaraiden 46 cm, paino 20 kg.

Rodun historiaa

Rotu on hyvin vanha, Walesissa on jo 1700-luvulla esiintynyt punavalkoinen spanieli, joka oli linnunmetsästyksessä hyvin suosittu.

Omaksi rodukseen welshi on vahvistettu Englannissa 1902. Vasta sotien jälkeen alkoi varsinainen rodun laajamittaisempi kasvatus ja jalostus. Tällä vuosikymmenellä welshien rekisteröintimäärä Englannissa on keskimäärin 600 yksilöä vuodessa, kun vastaava luku Suomessa on 150. Suomeen ensimmäiset welshit tulivat Ruotsista vuonna 1967, nämä kaksi narttua löytynevätkin lähes kaikkien suomalaisten sukulinjojen takaa.

Lisää rodusta: [http://www.springerspanielit.com/]

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti