Welsh Corgi Cardigan

019563617_r
Welsh Corgi Cardigan
022422587_r
Welsh Corgi Cardigan
020916669_r
Welsh Corgi Cardigan
022330363_r
Welsh Corgi Cardigan

Cardigan Welsh Corgi

Rotumääritelmä

Yleisvaikutelma

Vankka, sitkeä, liikkuvainen ja kestävä. Korkeuteensa nähden pitkärunkoinen. Häntä kettumainen, rungon kanssa samassa linjassa.

Ominaispiirteet

Valpas, aktiivinen ja älykäs.

Luonne

Valpas, älykäs, varma, ei arka tai hyökkäävä.

Pää

Pää muodoltaan ja vaikutelmaltaan kettumainen. Kallo leveä ja litteä korvien välistä kaventuen silmiä kohti. Otsa hieman kupera. Otsapenger kohtuullinen. Kuonon pituuden suhde kallon pituuteen 3:5. Kuono kapenee hieman kohti ulkonevaa kirsua. Alaleuka selväpiirteinen, voimakas, mutta ei esiintyöntyvä. Kirsu musta.

Silmät

Keskikokoiset, kirkkaat. Ilme ystävällinen ja valpas. Silmät melko kaukana toisistaan, silmäkulmat selvästi erottuvat. Väriltään tummat tai turkin väriin sointuvat, luomet tummat. Ainoastaan blue merle (sinimarmori) värisillä sallittu vaaleansiniset, siniset tai sinipilkulliset silmät, toinen tai molemmat.

Korvat

Pystyt, suurehkot koiran kokoon nähden. Kärjet hieman pyöreät, tyvestä kohtuullisen leveät, n. 9 cm etäisyydellä toisistaan. Korvien kärjet ovat hieman leveämmällä kuin kirsun päästä silmien keskikohdan kautta vedetty suora linja. Korvat niin taakse sijoittuneet, että koira voi vetää ne litteiksi niskaa vasten.

Purenta

Säännöllinen ja täydellinen leikkaava purenta. Hampaat vahvat.

Kaula

Lihaksikas, hyvinkehittynyt, suhteessa koiran rakenteeseen, asettuen hyvin viistoihin lapoihin.

Eturaajat

Lavat viistot, 90 asteen kulmassa olkavarteen nähden, lihaksikkaat. Kyynärpäät tiiviit. Luusto vakaa aina käpäliin saakka. Raajat lyhyet, mutta selvä maavara. Olkavarsi kaartuu rintakehön ympärille. Käpälät hieman ulospäin kääntyneet.

Runko

Rintakehä kohtuullisen leveä, selvä eturinta. Runko melko pitkä ja vahva, rintakehä syvä, kylkiluut hyvin kaareutuneet. Vyötärö selvästi erottuva. Selkälinja suora.

Takaraajat

Vahvat, hyvinkulmautuneet, voimakkaat reisi- ja säärilihakset. Luusto vankka aina käpäliin saakka, raajat lyhyet. Takaa katsottuna kintereet pystysuorassa koiran seistessä.

Käpälät

Pyöreät, tiiviit, melko suuret, päkiät voimakkaat. Kannukset poistetaan.

Häntä

Muistuttaa ketun häntää, selkälinjan tasalle kiinnittynyt ja kohtuullisen pitkä ulottuen maahan tai melkein maahan saakka. Seistessä koira kantaa häntänsä matalalla, liikkuessa se saa nousta hieman selkälinjan yläpuolelle, mutta ei saa kiertyä selän päälle.

Liikkeet

Vapaat ja aktiiviset, kyynärpäät tiiviit, eivät ulko- tai sisäkierteiset. Eturaajojen askeleet pitkät, eivät liian korkeat, tasapainossa takaraajojen työntöön.

Karvapeite

Lyhyt tai keskipitkä, kova. Säänkestävä, tiheä pohjavilla, mieluiten suora.

Väri

Kaikki värit sallitut, valkoisin merkein tai ilman. Valkoinen ei saa olla vallitseva.

Koko

Ihannekorkeus 30 cm. Painon tulee olla suhteessa kokoon.

Virheet

Kaikki poikkeamat rotumääritelmästä suhteutettuna virheen vakavuuteen.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti