Welsh Corgi Pembroke

020173248_r
Welsh Corgi Pembroke
022304102_r
Welsh Corgi Pembroke
021994833_r
Welsh Corgi Pembroke
020905029_r
Welsh Corgi Pembroke

Welsh Corgi Pembroke

Welsh Corgi Pembrokeja on käytetty aikoinaan paimennustehtävissä. Matalajalkaisena se oli hyvä karjakoira, koska eläimet eivät ylettäneet potkaisemaan pientä paimentajaa. Corgi oli hyvin paljon arvostettu käyttökoira, siinä oli samassa karjapaimen, tuholaistorjuja, vahtikoira ja perheen lemmikki. Muiden koirarotujen tavoin myös Pembroke on seurakoiramaistunut vuosikymmenien jalostuksen tuloksena.

Vaikka Corgi on matalajalkainen ja pitkäselkäinen, se on kuitenkin vankkarakenteinen. Korvat ovat pystyt ja pyöreäkärkiset. Häntä voi olla luonnostaan töpö tai täyspitkä. Pembroken puolipitkä ja vahva turkki on suhteellisen helppohoitoinen. Karva vaihtuu yleensä kahdesti vuodessa, jolloin harjalle on käyttöä kun pohjavilla irtoaa.

Welsh Corgi Pembroke tunnetaan koko korttelin koirana. Ne ovat pirteitä, iloisia ja ihmisystävällisiä. Niitä pidetään kuitenkin sähäköinä ja helposti innostuvina. Pitkästä selästään huolimatta Corgien kanssa voi harrastaa monia eri lajeja. Tämä aktiivinen ja liikuntaa kaipaava koira voi innostua helposti esimerkiksi agilitysta, tottelevaisuuskoulutuksesta ja näyttelyistä.

Pembroke on perusterve koirarotu. Lonkkavikoja voi esiintyä, mutta mihinkään ongelmarotuihin Corgi ei kuulu pienen kokonsa ansiosta, koska lonkkiin kohdistuva rasitus ei ole suuri. Corgeilla on kuitenkin valitettavasti taipumusta liikalihavuuteen. Lihavina lonkkiin kohdistuva rasitus on luonnollisesti suurempi. Lihavuus ei tee hyvää myöskään pitkälle selälle. Corgi tarvitsee siis runsaasti liikuntaa ehkäistäkseen näitä vaivoja syntymästä.

Monissa maissa pembroken häntä typistetään ellei se synny töpöhäntäisenä, mutta Suomessa koirien häntien typistäminen kiellettiin vuonna 1996.

Pembroke on corgikaksikosta se sähäkämpi versio, "tomerataara"-nimitys voisi kuvata pemun luonnetta parhaiten. Se on aina valmiina vauhtiin ja vipellykseen.

Lisää aiheesta: – Suomen Welsh Corgi Seura ry http://www.corgiseura.net/

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti