Welsh Part Bred

022619965_r
Welsh Part Bred
018785650_r
Welsh Part Bred
020871745_r
Welsh Part Bred
022049755_r
Welsh Part Bred

WPB-poni on rotuna varsin nuori. Rotua on jalostettu Englannissa 1930-luvulta lähtien ja Hollannissa 1960-luvulta lähtien. Rodun jalostustarve on tullut kilparatsastuksen myötä. Rotuhan on maailman suorituskykyisin ponirotu. Rotu on erikoisesti menestynyt EM-tasolla kouluratsastuksessa ja esteratsastuksessa.

Rodun jalostuksessa on käytetty enimmäkseen täysiverirotuja toki rodussa hyväksytään myös puoliverihevosten käyttö. Hollanti on ollut rodun varsinainen kehittäjä ja siellä kasvatus on jo monessa sukupolvessa. Parhaat ominaisuudet saadaan käytäessä Welsh A tai B ryhmää yhdistettynä Englantilaiseen täysiveriseen (XX). Rodussa on myös käytetty täysiveriarabia (OX), mutta siitä ollaan vähitellen luopumassa. Arabin periyttämiä ominaisuuksia ei välttämättä toivota rotuun.

Parhaiten jalostuksessa onnistuu käyttämällä jo monen sukupolven ajan jalostettuja yksilöitä tällöin "puhtaat" rodut näkyvät vasta kolmannessa tai neljännessä polvessa.

Sallittua on myös käyttää Welsh Cobia sekä puoliverihevosta näistä syntyy lähinnä Hunter-tyyppisiä Englannissa erittäin suosittuja maastoratsuja.

Englannissa jalostetaan myös hevoskokoisia kevyitä kilpahevosia jolloin Welsh verta on vain 12,5% loput XX:ää. Edellä mainitut yksilöt ovat erinomaisesti menestyneet kenttähevosina.

Lähde: [http://www.skyhorses.com/honeydas.htm]

Laji
Intro_horse
Mainos
Logo-labyrintti